تعریف دقیقی از واژه طلاق در قانون ارائه نشده است، اما اگر بخواهیم خودمان تعریفی از طلاق ارائه بدهیم میگوییم طلاق به معنای پایان دادن به یک زندگی زناشویی و جدا شدن زن و مرد از یکدیگر میباشد. آیا میدانید چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا زن بتواند درخواست طلاق دهد؟ و یا اینکه آیا میدانید که مرد برای طلاق دادن زن چه کارهایی باید انجام دهد؟ در ادامه به بررسی تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن میپردازیم.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد
درخواست طلاق از طرف زوجه ( زن )
اگر بخواهیم به طور کلی پاسخ دهیم زن نمیتواند درخواست طلاق نماید، مگر با وجود شرایطی که توضیح میدهیم.
طبق ماده1121 قانون مدنی اگر شرایطی در مرد وجود داشته باشد که به آن عیوب مرد گفته میشود زن میتواند درخواست فسخ نکاح دهد. لازم به ذکر است که فسخ نکاح هم یکی از موارد پایان دادن به زندگی زناشویی میباشد، البته فسخ نکاح با طلاق تفاوت دارد.
عیوب مرد
خصاء به معنای مقطوع بودن آلت تناسلی و همچنین جنون مرد به شرط استقرار آن و عنن بدین معنا که مرد حتی یک بار نتواند رابطه جنسی با زن برقرار کند. این موارد جزو عیوب فسخ کننده نکاح میباشد.
بنابراین اگر مرد هر کدام از این شرایط را داشته باشد، زن میتواند درخواست فسخ نکاح دهد.
توصیه میکنیم مقاله عیوب مردان در فسخ نکاح را مطالعه نمایید.
توصیه میکنیم مقاله فسخ نکاح از جانب مرد را مطالعه نمایید.
عسر و حرج
در ماده 1130 قانون مدنی هم آمده است که زن میتواند در صورت بروز عسر و حرج تقاضای طلاق دهد.
در صورتی که بقای زوجیت یا همان زندگی مشترک زن و مرد باعث به وجود آمدن عسر و حرج برای زن بشود، زن میتواند با مراجعه به محکمه، تقاضای طلاق دهد. هنگامی که این عسر و حرج برای دادگاه احراز شود، دادگاه این امکان را دارد که مرد را مجبور به طلاق زن کند، البته در صورتی که این اجبار ممکن نباشد، زوجه با اجازه و اذن حاکم شرع طلاق داده میشود.
منظور از عسر و حرج، وقوع یا به وجود آمدن وضعیتی میباشد که ادامه زندگی برای زن را با سختی و مشقت فراوان همراه نموده که البته تحمل این شرایط برای زن ممکن نمیباشد.
مصادیق عسر و حرج
1. در صورتی که مرد زندگی مشترک و خانوادگی خود را به مدت شش ماه به طور متوالی و یا نه ماه به صورت متناوب در مدت یک سال بدون داشتن عذری موجه ترک نماید.
2. داشتن اعتیاد مضر زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا مشروبات الکی در صورتی که به پایه و اساس زندگی خانوادگی آسیب رسانیده و همچنین امتناع مرد برای ترک این اعتیاد و عدم امکان الزام مرد به ترک اعتیاد.
3. در صورتی که زوج به پنج سال حبس یا بیشتر از آن محکوم شده باشد. البته این محکومیت باید قطعی باشد.
4. هر گونه بد رفتاری با همسر که شامل ضرب و شتم و… میشود که عرفا برای زوجه تحمل آن ممکن نباشد.
5. زوج به یکی از بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر نوع بیماری دیگری مبتلا شود به صورتی که زندگی خانوادگی و زناشویی را مختل کرده و به آن آسیب رساند.
نکته: البته ذکر این موارد به این معنا نمیباشد که دادگاه تنها در صورت بروز این شرایط حکم به صدور طلاق از جانب زوجه بدهد. در موارد دیگر که دادگاه تشخیص میدهد که زوجه در زندگی مشترک در وضعیت مشقت و سختی قرار دارد حکم طلاق صادر مینماید.
تمامی موارد باید در دادگاه ثابت شده و برای محکمه احراز گردد، در این صورت است که دادگاه حکم طلاق را صادر کرده و مرد هم باید مهریه زن را پرداخت نماید.
درخواست طلاق از طرف مرد ( زوج )
در قانون آمده است که مرد میتواند با رعایت شرایط ذکر شده در قانون، درخواست طلاق از زوجه را با رجوع به دادگاه بدهد.
با تصویب این قانون مرد ملزم است که از طریق دادگاه درخواست طلاق بدهد، زیرا تا قبل از سال 1372 مرد میتوانست با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق و دو شاهد مرد همسر خود طلاق دهد.
در صورت صدور حکم طلاق، مرد باید تمام حقوق مالی زن ( مهریه، نفقه، دادن جهیزیه و… ) را پرداخت نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
شماره تماس :66419012-021
وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما
منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد
:: برچسبها:
تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد ,
:: بازدید از این مطلب : 337
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0